Да се видим на Дните на образованието и действията за климата

Включваме се в Дните на образованието и действията за климата на Петъци за бъдеще България!

На 24-ти и 25-ти септември, ден след глобалната стачка за климата на международното движение Fridays for Future, ще се съберем на едно място, за да обменим знание и вдъхновение под формата на отворени лекции, дискусии, работилници, филми и музика!

Мероприятията на 24.09. ще се проведат в Културен център G8 (София, ул. Уилям Гладстоун 8 ), а на 25.09. – в Културен център G8 и в социален център Фабрика автономия (София, бул Ген Едуард Тотлебен 34).

FFF climate freskЩе можеш да ни намериш на щанд, а също и да вземеш участие в работилницата ни – Климатична мозайка / Climate Fresk, в неделя, между 16:15 ч. и 19:15 ч. Виж повече за играта по-долу. Запиши се тук.

Колежката ни Евгения Ташева от екип „Нулеви отпадъци“ в За Земята пък ще ни запознае в събота между 12:30 ч. и 13:30 ч. с взаимовръзките между изкопаемите горива и пласмасата, както и какво е нулеви отпадъци. Не пропускай и се регистрирай тук.

В неделя от 15:45 ч., този път във Фабрика Автономия, Борислава Йорданова от екип „Храна и земеделие“ на За Земята пък ще представи своята лекция „Хранителната система – днес и утре“, а после ще изгледаме и 30-минутно филмче „Seeds of Freedom“. Заяви своето място тук.

Вход свободен.

Участието в лекциите и работилниците изисква предварителна регистрация, тъй като пространството е ограничено.

FFF Day 1Фейсбук събитие – Ден 1 – събота

Фейсбук събитие – Ден 2 – неделя

Пълната програма + регистрационни формуляри са достъпни на https://cutt.ly/ZVeRt9G

„Климатичната мозайка“ е уъркшоп под формата на игра, базиран изцяло на най-актуалните доклади на Междуправителствения панел за климатичните промени (накратко IPCC) към ООН. IPCC осигурява научна информация на правителствата по света относно въпросите, свързани с климатичните промени.
Изиграва се в групи от 4 до 8 души, с помощта на сертифициран фасилитатор и тесте от 43 карти, в опит да бъдат обяснени причинно-следствените връзки между човешката (антропогенната) дейност и различните аспекти на изменението на климата. Целта е да се свържат и подредят всички карти с основните изводи за науката за климатичните промени.
Налични са версии за възрастни и деца, като детската версия е съкратена и се изиграва в продължение на 90 минути.
Играта е преведена и достъпна на български език.