Фестивалски младеж „За Земята“

Каним ви на второто издание на Фестивалската Младеж (не, няма правописна грешка :) на Млади За Земята. Защо го правим? Все по-често срещаме хора, които искат да водят живот, които ги доближава до природата без значение дали това е в града или на село, но не знаят как. Ако вие сте сред тях – това е вашия фестивал. Как да живеем в хармония с природата и себе си дори в градски условия, където е доста по-трудно. Може ли да пренесем част от нея при нас в града?

Ще ви представим алтернативните форми на поведение, посветени на опазването на околната среда. И тази година един от фокусите ще бъде върху решенията, свързани с намаляването на свръхпотреблението. Ние от Млади За Земята заедно с вас ще търсим алтернативите на консуматорството заедно със съмишлениците ни от Ателие “ТРИОН”, Екоцентрик, СИПИ.еу, Еко клуб Юнеко и много други. Ще ви приготвим работилници, презентации, дискусии, примери за “от нищо нещо”, “направи си сам”, “нулев отпадък”, “нулев отпечатък”, “живей просто”. Заедно ще засегнем още тези други подобни важни еко, био теми, като се опитаме да излезем извън зелени клишета. И няма само да си говорим, а ще експериментираме . И действаме!

Няма да пропуснем и направленията, по които За Земята и Млади За Земята работят от години – кръгова икомика, земеделие. Ще се спрем и на актулното напоследък Траснатлантическо партньорство за търговия и инвестиции между ЕС и САЩ, като ще се опитаме да обясним на един по-човешки и разбираем език какво стои зад това сложно наименование и защо засяга всеки от нас. Ще ви изненадаме и с теми, които са по-нетипични за нас, но не по-малко вълнуващи – за връзката между конопената култура и опазването на околната среда. Ще подгреем за лятото и с лекция за мидените рифове на сдружение Reefformers, но в Землянски контекст – ще си говорим за пречистващата им функция.

И този път няма да пропуснем да представим темите, които ни вълнуват по един по-творчески начин – като започнем с театъра и представлението „Прахоляшка и черното кралство“ . През деня и вечерта ще отделим част от фестивалното пространство за прожекция на разнообразни видеа и филми. Очаквайте и такива, които от За Земята ще представим за първи път. Традиоциооно ще завършим с музикална вечер.

Надяваме се нашата инициатива да провокира мисли и вдъхнови идеи за живот, по-близо до природата и нас.
Отправяме фестивално предизвикателство и за тези от вас, които рядко или въобще не се замислят откъде идват, къде отиват и как се използват ограничените ни природни ресури. И тази година ще търсим отговорите на тези въпроси по време и надяваме се след фестивала.

Фестивалът е на 26 март, целодневен (10-22ч.), като някои от презентациите и работилните ще се провеждат успоредно. Очаквайте повече информация за програмата на събитието до дни.

https://www.facebook.com/events/1544496802515860/

 

 

EU logoПриятели на Земята България и Европа благодарят на финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието на това събитие и на представените материали не отразява позицията на Европейския съюз. Европейският съюз не носи отговорност за предоставената информация по време на събитието.