Кандидатствайте за летния климатичен лагер на YFoEE в Германия

campffffОтворено е кандидатстването за летния (климатичен) лагер на YFoEE по време на Camp for  [Future] между 26 юли – 4 август в Германия, Северен Рейн-Вестфалия (Nordrhein-Westfalen). Може да изпратим 2-ма български участници до 30 г. Срокът за попълване на формуляра е 14 юни (петък).

 

Акценти в програмата на летния лагер на YFoEE:
- Въведение в intersectionality, климатичната справедливост и обучения за власт и привилегии/power and privilege;
- Обучения за фасилитация – включително чрез популярни образователни методологии;
- казуси за приобщаващо и междусекторно организиране за климатична справедливост (включително сесии за това как борбите за справедливост на климата се пресичат с борбите на феминизма, миграцията, расата и др.);
- сесии за споделяне на знания и умения, разработени от участниците в лагера;
- DYI работилници;
- Публичен дебат и запознаване с местните борби, пред които са изправени общностите, живеещи в зоните за добив на лигнитни въглища;
- Планиране и провеждане на акция!

Насърчаваме да кандидатстват участници, които могат да участват в целия период на обучение. Лагерът ще бъде изграден от участници (по отношение на структури и програма), като по този начин приветстваме всяка инициатива от страна на младите хора за провеждане на различни семинари и обмяна на опит.

Дори да не сте сред финалните избраници, бихте могли да посетите лагера като заплатите собствените си разходи за път и по около 8 евро разходи на ден за храна.

За вдъхновение: Видео от миналогодишното издание на Camp for  [Future] в Германия.