Креативна комуникация за успешни проекти

Финално обучение от Академията за млади активисти

P1080303На 1-ви и 2-ри ноември в София се проведе третият модул от обучението „Как да бъдем активни граждани?“ на тема „Комуникации, работа с медии и създаване на креативни кампании”.

Лекторите Георги Гавазов и Владимир Костов от Reimagine България обясниха на младите активисти колко важна е ролята на комуникационната стратегия и правилното позициониране за всяка кауза в този „шумен и шарен свят“.

А ето какви са впечатленията на самите младежи от семинара: Видео 

Обучението бе изключително ползотворно, защото предостави на участниците реалната възможност да работят с помощта на професионалисти в медийната и рекламната сфера по комуникационна стратегия на проектите си. Участниците изминаха заедно пътя от идейна концепция до планиране на кампания – дефинираха цели, етапи, приятелите и враговете на каузата, кой и как ще чуе за начинанието им.

P1080326Вторият ден от обучението беше посветен на усвояване на инструменти за планиране на атрактивни кампании. Участниците почерпиха опит и вдъхновение от успешни кампании за привличане на общественото внимание към обществно-полезни каузи от най-различни сфери.

В атмосфера на творчество, екипност и идейност бяха приложени различни методи към проектните идеи, за да се изберат най-добрите хрумвания за всяка. Креативният процес бе внимателно напътстван от екипа на Reimagine България.

Финалната фаза на обучението приключи с много положителни емоции и хъс у младите хора да променят екологичната реалност в страната, за да може всички да живеем в една по-чиста и зелена България.

Галерия със снимки от обучението можете да намерите тук.