„Земята не е за еднократна употреба“ – изложба за втория живот на еднократните продукти

При засилен интерес вчера (25-ти януари) в Smart Fab Lab се проведе първата ни публична инициатива – изложба на произведенията, взели участие в конкурса „Земята не е за еднократна употреба“.

10952097_919654808053956_1901106816_nБихме искали сърдечно да благодарим за отдадеността на нашите талантливи участници, както и на хората, които подкрепиха кампанията ни по Чистене 2015г., закупувайки някое от специално създадените за конкурса произведения. В деня на изложбата успяхме да съберем 110лв. Благодарим Ви!

Възможност да разгледате и закупите произведения от изложбата ще имате и по време на предстоящия еко фестивал (14-ти март, събота) на „Млади За Земята“, който ще се проведе във Фабриката за градско изкуство, Underground gallery/studio.

P1080699Изложбата ни бе посетена както от любители на изкуството, създадено от отпадъци, така и от любопитни да научат какво представлява стратегията „Нулеви отпадъци“ гости. Не липсваха и желаещи да видят филма „Бунище Земя“ – един от филмите, който се радваше на голям интерес по време на есенните филмови прожекции на Млади за Земята. Изненада за всички присъстващи бяха специално подготвените ни календари със съвети как да намалим личните си отпадъци.

По време на официалното откриване участниците ни получиха подаръци торбички за многократна употреба. Вече започна и онлайн гласуването, което ще продължи до 7 февруари и ще определи победителите в трите категории на конкурса: „Бижута“, „Скулптури“ и „Битова техника“. Подкрепяйки своят фаворит онлайн ще подсигурите участието му в борбата за голямата ни награда – дизайн на логото на рекламните тениски за тазгодишното Чистене.

Линк към галерия със снимки от събитието.