Заповядайте на изложба „Земята не е за еднократна употреба“

Тази неделя, 25-ти януари 2015г., ще се проведе заключителното събитие към конкурса ни за произведения на изкуството от еднократни продукти „Земята не е за еднократна употреба“. Повече от 40 участника ще представят своите творби в трите категории на конкурса: Скулптури, Бижута, Битова техника. Най-много бяха ентусиастите, които се заеха със създаване на красиви бижута от пластмасови шишета, капачки, хартиени опаковки и други.

DSC02195

Заповядайте да разгледате техните произведения на 25-ти януари (неделя) в Smart Fab Lab на Сдружение „Трансформатори“. На място ще можете и да гласувате за творбите, които са ви впечатлили най-много във всяка от категориите. Ще имате възможност и да закупите творба по желание, подпомагайки Чистене 2015г. – ежегодна кампания на ЕС „За Земята“ по почистване на високопланински защитени територии, която се реализира от 1999г. насам само чрез дарения от природолюбители.

Гласуването ще продължи и онлайн до 7 февруари във фейсбук страницата на конкурса, като най-харесваната снимка ще послужи за дизайн на новите рекламни тениски за Чистене 2015г. Победителите в трите категории ще получат книги, канчета и торбички за многократна употреба.

Приканваме ви да си донесете собствени чашки, в които ще можете да се подкрепите с вкусен ароматен чай.

Програма:
12:00 ч. – Откриване на изложбата;
15:00 ч. – Презентация на тема „Нулеви отпадъци“;
17:00 ч. – Прожекция на филма „Бунище Земя“.

По време на изложбата ще гледаме различни късометражни филми по темата за отпадъците, ще научим и споделяме начини за намаляване на количеството отпадъци, които генерираме.

Заповядайте!