Включи се в COP in My City – Sofia

Cover Cops EventНа 25-и ноември (събота), София ще бъде домакин на първата българска симулация на конференцията на ООН за климатичните промени (COP).  Включете се в една от делегациите като попълните регистрационната форма на:
https://goo.gl/PQJCbA

Симулацията се организира от Млади За Земята с подкрепата на няколко университетски еко-клуба: UNECO (СУ), еко-клуб УНСС и Eco Pro на НБУ.

 

Къде?
Ресторант Яйцето,Ректората на СУ
Събитието във фейсбук: https://www.facebook.com/events/130460530891147

Кога и как?
Симулацията може да се проведе с до 6 делегации от съответните региони: САЩ, Европейски съюз, Китай, Индия, други развити държави, други развиващи се държави.
При желание да представлявате конкретна делегация, моля посочете го в регистрационната форма.

 

Дати във връзка с провеждането на COP in My City Sofia:

24 октомври – 10 ноември

13 ноември – 21 ноември 2017

  • Краен срок за селекция и уведомяване на участниците. Разпределение по делегации и изпращане на материали (на английски) за предварителна самостоятелна подготовка

21 ноември 2017 (вторник) вечер

  • Първа среща с цел запознанство, дискусии, изясняване на идеи и цели, отговаряне на въпроси с цел подпомагане на всеобщото разбиране и мотивация

24 ноември

* Изпращане до mladi@zazemiata.org на кратък текст (не повече от 1 страница) резюме на позицията на делегацията по време на климатичните преговори

25 ноември 2017 (събота)

  • Провеждане на COP in My City – Sofia

 

Защо?
Какво означава да се споразумеем за бъдещето на планетата? Да достигнем до златния баланс на справедливото разпределение на ресурсите? Изобщо възможно ли е?

Вярваме, че подобна инициатива не само въвлича хората в ситуация, в която да усетят сериозната тежест на взимането на подобни решения, но и дава нови и допълва стари знания и идеи. Усъвършенстват се ораторски умения, развива се увереност в ситуации на дебат и водене на преговори, срещат се съмишленици или хора, които променят представи.

Поставени в положение – ако няма fair share, няма бъдеще, на какво освен знание, логика и мисъл, опит и средства разчитаме, за да се споразумеем успешно?

Отговорът –  да се учим и развиваме емоционални умения като емпатия, съпричастност и солидарност, слушане с разбиране, взаимопомощ, споделяне, съвместно съжителство и уважение към себе си, другите хора и планетата. Мотивацията е семпла, водена от основен принцип – ако хората и средата около нас не са добре, как бих могъл аз да съм добре?

Ще се споразумеем ли? Светът има нужда от повече добри, истински и грижовни хора.

Разбира се, участниците получават и сертификат за участието си.

Благодарим и Ви очакваме на COP в София!

Очаквайте повече и по-точна информация относно отделните стъпки, материали, локации и часове на срещите. Ако имате въпроси, насреща сме.

 

Кои сме ние и защо го правим ?
Инициативата е част от младежката международната кампания Climate Changing me, посветена на борбата срещу промените в климата. Climate Changing Me дава гласност на вижданията на обикновените хора относно за климатичните промени – как ги засягат днес и утре. Основните действащи лица са екологично сдружение “За Земята”/Млади За Земята, Environmental Rights Action (ERA) от Нигерия, италианската организация A Sud и еквадорските активисти Yasunidos. Повече информация е достъпна на mladi.zazemiata.org

Какво е COP in MyCity?
COP in My City построява моста между Конференция на ООН по изменението на климата (a.k.a. COP) и хората.

В основата си COP in My City (CiMC) е инициатива, създадена, водена и предназначена за хората по света, които търсят промяна, започвайки от себе си. Невъзможността за участие и преживяване на Конференцията на ООН по изменението на климата ражда идеята за CiMC. През 2012 година създавайки комплект от инструменти и симулационна методология, група от млади лидери за климата започват да провеждат първите simul-actions – симулации, които водят до действия. Разиграват срещата Rio+20 в десет различни града, доказвайки идеята си, че младите хора са готови да играят активна роля в международните преговори за климата и да формират собствената си визия за устойчив свят. За пет години инициативата CiMC, родена в Париж, е проведена над 215 пъти в повече от 30 държави и достига до над 16 000 души по света.

За контакти:

https://www.mladi.zazemiata.org, mladi@zazemiata.org

https://www.facebook.com/mladi.za.zemiata/