Летен лагер сред природата за млади активисти

От 14 до 20 август За Земята и Young Friends of the Earth Europe (YFoEE) ви канят на летен лагер за млади природозащитници от България и Европа. Това е ежегодно събитие на мрежата YFoEE, което през 2014 ще бъде в сърцето на Родопите, край язовир Голям Беглик, известен с живописни гледки, свеж въздух и песента на глухаря.

В лагера ще участват 50 младежи от мрежата на YFoEE от цяла Европа (между тях и 8 от България), които заедно ще се обучават, ще създават контакти, ще взимат решения за бъдещето на мрежата и ще се забавляват. Летният лагер в България ще е уникален, защото всички ще спим на палатки и ще сме максимално близо до природата.

Събитието на YFoEE е възможност за млади активисти да изградят знания и умения за водене на кампании и да се включат в текущи проекти на мрежата.  Летният лагер е и място, където различните групи от YFoEE споделят опит, учат се едни от други и  развиват идеи за бъдещи съвместни проекти. Това ще е възможност за участниците от България да се запознаят с YFoEE отблизо, да разберат как работят младежки природозащитни организации в други държави и да усвоят добри практики, който да използват в изграждането и дейността на Млади приятели на Земята – България.

Тази година програмата ще е с фокус върху Храна и земеделие, като по време на лагера ще има разнообразни дискусии и практически работилници по темата. Освен това са предвидени множество дейности на открито, чрез които ще се докоснем до прекрасната природа на Родопите. Работният език на лагера е английски.

КОЙ: Има 8 места за участници от България

КЪДЕ: На къмпинг в горски център Чатъма, на брега на язовир Голям Беглик

РАЗХОДИ: Храната и престоят ще бъдат осигурени, 70% от пътите разходи на участниците също ще бъдат покрити

Кандидатствайте за лагера сега!

Срокът за записване е до 16 юни чрез попълване на регистрационния формуляр: Opens external link in new windowhttps://www.foeeurope.org/yfoee/summercamp2014-apply

След 16 юни ще ви уведомим дали сте одобрени за участие.

Очакваме ви!