Обучение за мирен активизъм в Кипър

Приятели на Земята Кипър Ви кани на 8-дневно обучение (12-19 октомври) на тема „Мирен активизъм“ по програма Еразъм +. В обучението ще вземат участие 23 младежи от 6 страни от ЕС – България, Румъния, Швеция, Ирландия, Гърция и Кипър (4 участници от всяка страна, само Ирландия ще бъде представлявана от 3-ма участника).

cyprusСрок за кандидатстване: 10 септември

Търсят се участници на възраст между 18 и 35 години, които се интересуват от начините на взаимодействие с местната общност по въпросите на околната среда. Ще се наблегне и върху комуникацията с местната власт за постигане на устойчиви резултати.

Всеки участник ще трябва да представи добри практики, които организацията му използва в акциите си, както и активистки видеоклипове или снимки от родината му. По този начин в края на семинара ще бъде създаден кратък наръчник за добри активистки практики.

sssssssЩе бъдат използвани техники от неформалното образование като ролеви игри, дебати, симулационни игри и тиймбилдинг дейности с цел младежите да се вдъхновят за създаването на две активистки ненасилствени акции, свързани с проблемите на околната среда в Кипър. Участниците ще бъдат обучени да използват уеб инструменти, прессъобщения, социални медии, блогове, снимки и видео за промотиране на акциите си.

Участниците ще трябва сами да се погрижат за транспорта си до Лимасол, Кипър. Кипър има две основни летища – Ларнака и Пафос, до които можете да резервирате билетите си.

За участниците от България сумата, която се покрива от организаторите за пътни разходи е максимум 275 евро на участник. В случай, че вашите билети са по-скъпи от тази сума, ще трябва да заплатите разликата. Приятели на Земята Кипър ще възстанови разходите ви в брой в последния ден на обучението или чрез банков трансфер към сметката на За Земята.

Регистрационна форма

Допълнителна информация