Семинар „За енергийно и ресурсно независими общности“ в Пазарджик

istock_solar_panels_on_house-1Фондация „Зеленика“ и ЕС „За Земята“ Ви канят на обучителен семинар “ За енергийно и ресурсно независими общности“ на 18 -19 октомври 2014г. в гр. Пазарджик

Кога: От 18 октомври (начало в 10 часа) до 19 октомври ( финал в 15:00 часа)

Къде: хотел Примавера 1, гр. Пазарджик

Семинарът е предназначен за общински експерти и активни граждани, които желаят да подобрят своята обща информация и практически познания за по-доброто оползотворяване и управление на енергийните и материални ресурси, които потребяват, както и за възможностите за самоосигуряване със същите.

Той ще включи презентации, казуси и практически упражнения по въпросите на енергийната и ресурсна ефективност, подходите и възможностите за общински и граждански инициативи и инвестиции в енергийни микро-проекти, концепция и пилотна практика за енергийни кооперативи.

Част от семинара ще се фокусира върху управлението на отпадъци на местно ниво по принципа на нулеви отпадъци.

Лекторите са експерти с дългогодишен опит, национална и международна практика от екипа на ЕС За Земята, фондация Зеленика и Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие (ОЦОСУР).

Семинарът започва на 18 октомври (събота) в 10:00 часа и завършва на 19 октомври в 15:00 часа. Обучението е безплатно, като за участниците са осигурени нощувки (ако е необходимо), обяд и вечеря. Те сами покриват транспортните разходи до мястото за провеждане на обучението.

Заявете  желанието си да се включите, като попълните регистрационния формуляр и го изпратите не по-късно от 12 октомври 2014 г. на dragomira@zazemiata.org

Програма за семинара и Регистрационна форма

 

С подкрепата на Фондация „Фридрих Еберт“, бюро България