Любовта минава през стомаха

3344270Млади За Земята ви канят да опитате сезонна веган гозба на 14 февруари на фермерския пазар Римската стена в София.

Покажете любовта и грижата си към любимите хора като споделите с тях нещо специално за празника на Любовта– здравословно и екологично ястие. Почувствайте се още по-свързани и обединени, изследвайки заедно сезонното веган хранене с местни продукти с помощта на Млади приятели на Земята.

Заповядайте на 14 февруари от 11 до 15 часа на фермерския пазар Римската стена и отпразнувайте с нас Денят на любовта и виното, където на щанда на Млади за Земята ще можете да опитате вкусна и здравословна Праз супа в хлебче.Продуктите за нея са традиционни за страната ни през зимния период на годината и са закупени от местните производители, които редовно участват на Фермерските пазари.

potatocarrotleek

На щанда ни ще ви разкажем защо решихме да се обединим около каузата „сезонно хранене с безмесни български продукти”. Ще научите защо е важно да избираме местно произведени плодове и зеленчуци и какво можем да си приготвим с тях. Ще си поговорим за вегетарианството и веганството.

Нашият осъзнат потребителски избор наистина може да бъде начална стъпка за промяната, която искаме да видим в света. Производството на месо и млечни продукти в световен мащаб носи повече вреди, отколкото ползи. С настоящата инициатива на Млади за Земята целим да насърчим прехода на всеки един от нас към отговорно към природата и личното ни здраве хранене.

От януари 2015 стартирахме и дългосрочна кампания, с която да разпространяваме идеята за хранене според сезона с местно произведена здравословна храна. Предложенията ни за полезни и щадящи околната среда гозби ще намерите в специалната ни кулинарна рубрика, където всеки месец представяме по една  веган рецепта с български продукти.

Обичайте се и обичайте храната! Очакваме ви на 14 февруари!

10295317_445926068876849_2884941219037383199_oФермерски пазар Римската стена е на бул. Христо Смирненски и ул. Старата стена срещу Университета по архитектура, строителство и геодезия.