Climate Changing Me

Mеждународна младежка кампания с българско участие, посветена на промените в климата. Основните действащи лица са екологично сдружение “За Земята” чрез Млади За Земята, Environmental Rights Action (ERA) от Нигерия (и двете организации са членове на мрежата на “Приятели на Земята”), италианската организация ASud и еквадорското социално движение в защита на национален парк „Yasuni“ – YASunidos.

Основаната цел на кампанията е да създаде възможност да бъде чут гласа на различни хора по света, чиито начин на живот претърпява негативни промени като следствие на променящия се климат. Правейки това, кампанията работи и за втората си цел – опровергаване на твърденията, че няма глобално затопляне и климатични промени, че ние, хората не сме отговорни за това, както и че „няма какво да се направи”. Климатичните промени не са имагинерно понятие от далечното бъдеще, а глобален проблем, който засяга всички ни и чиито въздействия вече се усещат. Кампанията цели да помогне на хората да направят връзката между случващото се около тях (проливни дъждове и наводнения, суша и загинала реколта, пресъхване на водни източници и воден стрес), с климатичните промени, за които говорят „умни хора по телевизора“. Ще се обърне внимание и как с нашите ежедневни решения и навици се отделят въглеродни емисии, които засилват още повече климатичните промени.

Кампанията иска да даде гласност на различни хора, споделяйки тяхното мнение по въпроса (под формата на послание или testimony). Ако се индентифицираш като някой, който има какво и иска да се изкаже по темата – това е покана за включване в кампанията с кратка история за това как промените в климата ти влияят, променят теб и околната среда, която обичаш.

Официалният сайт на кампанията: http://campaign.youthforclimate.net/bg/

Искаш да се включиш? Помогни ни да съберем послания относно климатичните промени. 

Проекта е финансиран от програмата Еразъм+ на Европейски съюз

Проекта е финансиран от програмата Еразъм+ на Европейски съюз