Кандидатствайте за обучение за хранителна независимост в Брюксел

82815872_760562104436005_6271406392582602752_nМлади За Земята ви каним за седмица изпълнена с презентации, работилници, игри и диалози на тема „хранителна независимост“в Брюксел, Белгия. Обучението ще започне рано сутринта на 14-ти април и ще приключи вечерта на 19-ти, а кандидатстването е до 17-ти февруари!

Обучението е част от проекта ‘Growing Together’ воден от групите на Млади приятели на Земята Ирландия, Малта, Дания, Естония и Кипър и дава възможност на младите хора, особено тези живеещи в селски райони, да се включат в дебата за производството на храна, както и в по-широкия дебат за бъдещето на Европа.

Заключителното събитие по проекта „Growing Together“ ще се проведе в Брюксел между 14-ти и 19-ти април, като съвпада и с International Day for Peasant Rights на 17-ти април 2020. 35 млади европейци (доброволци/ активисти заинтересовани от храната и фермерството) ще се съберат на едно място за седмица за политически действия и интервенции и публично събитие. Младите европейци ще бъдат насърчавани да се срещат със своите местни евродепутати, като се насърчават да споделят своите ценностите и да споделят събраните младежки искания.

Обучението ще включва:

- Учебни сесии за това как да се води застъпническа кампания на тема храна и земеделие на ниво ЕС
- Сесия за европейските политики za производството на храна – моментната ситуация и общата селскостопанска политика на ЕС (CAP)
- Споделяне на добри практики за отглеждане на храна между участниците
- Обмяна на опит с фермери, използващи агроекологични практики
- Работилница за веган и вегетарианско готвене
- Споделяне на умения между активисти и производители на храна

Регистрационна форма:

Краен срок за кандидастване: 17-ти февруари

Избраните кандидати ще получат писмо преди 20-ти февруари.

Не е задължително да сте част от мрежата на Млади за Земята, за да се включите в обучението.

Ако имате въпроси, свържете се с нас – mladi@zazemiata.org