За Земята беше на Узана 2014

Mежду 18 и 20 юли За Земята се включи в четвърто издание на Узана Поляна Фест, което се проведе край Габрово в местността Узана. Форумът предостави пространство за споделяне опита и идеите на хора, организации и бизнеси, които работят за устойчивото развитие и отговорното използване на природните ресурси.

P1060878Гостите на фестивала бяха поканени да изследват връзката между личното развитие и нуждата от социална промяна – концепция на Узана Поляна, отразена в лекции, дискусии и работилници.

Шатрата на За Земята привличаше с разноцветни тениски, торбички и канчета, с които се сдобиха много от посетителите на феста срещу дарение за Чистене 2014 в НП „Рила“. На Узана се появиха и нови съмишленици на За Земята, желаещи да се включат в нашите дейности, да ни подкрепят и разпространяват посланията на нашите кампании.

P1060871

Брошурите „Как ни разболяват въглищата?“ и Въглищата не са бъдещето“ породиха интерес и множество коментари за възможните алтернативи за производство на енергия в България. Новият фермерски пазар „Иван Вазов“ в София и начините за включване в множащите се хранителни кооперативи из страната също живо вълнуваха посетителите на феста.

Младежите с еко-светоглед бяха приятно изненадани да научат, че могат да станат част от Млади приятели на Земята младежката група на За Земята, която се формира в Пловдив, Варна, София и Благоевград. Разказахме им за предстоящите обучения за еко-активисти, кино-фестивали и възможност за реализиране на мини природозащитни проекти, които ще започнат да се случват от началото на септември и ще бъдат обявени на вече активния уеб сайт.