Високопланинско почистване на За Земята съвместно с Млади Приятели на Земята

Chistene2От 28 август до 04 септември, в Национален парк Рила, „За Земята“ организира седемнадесетото по ред високопланинско почистване на трудно-достъпни защитени територии . Тази година в организацията на кампанията, датираща от 1999-та, се вливат и Млади Приятели на Земята. Бойна група младежи ще участват като доброволци като естествено и практическо продължение на младежкия лагер на За Земята и YFoEE, край Беглика.

В периода на чистенето ще работим върху замърсяванията в района на хижите „Скакавица“, „Вазов“ и „Отовица“.  Приканваме желаещите да се включат в акцията, да попълнят регистрационен формуляр до 20-ти август. Таксата за участие е 10 лева, като събраните средства са част от фондонабирането за следващото почистане през 2015.

От няколко години почистването се финансира основно с дарения и материална подкрепа от широк кръг приятели и съмишленици. С радост и благодарност съобщаваме, че и тази година успяхме да съберем необходимата сума за Почистване 2014!

Chistene4Кампанията на За Земята „Боклукът в раницата“ е не само почистване. Това е една физическа, артистична, социална и вътрешна активност, която трудно може да бъде сместена в два реда. Правим го първо заради срещите, тоновете, и видимата разлика преди и след, но и заради онази стойност на дивите ни природни местности, която не може да бъде определена или ограничена в парични единици.

Тазгодишната акция се осъществява с любезното съдействие на Дирекцията на НП „Рила“ и хижарите на „Скакавица“, „Иван Вазов“ и „Отовица“.

История на кампанията – http://zazemiata.org/v1/Pochistvane-na-zashchiteni-teritorii.417.0.html

Очакваме ви с радост в Рила!